woensdag 19 mei 2010

Foto-impressie

Hier een korte foto-impressie van de afgelopen vijf dagen in Santa Cruz bij Pastor Charlie.

Dit is de kamer waar we hebben geslapen van zaterdag t/m woensdag. Slapen met een El nino (hittegolf) en een 'jet lag' is nog wel een uitdaging gebleken aangezien ik vannacht weer vanaf vier uur half wakker lag.


Dinsdagavond hebben we tijd van 'fellowship' gehouden met de tieners en jongeren van de kerk. We hebben heerlijk gegeten, iedereen heeft wat gedeeld van zijn/haar geloof, dankbaarheid of iets dergelijks. One God, one faith, one family.


In de Filipijnen zijn twee vervoersmiddelen populair: een Jipnea (grote bus) en een tricicle (driewieler met moter). Hier zitten we met z'n tweeen in een tricicle. Voor 7 pesso's, ongeveer 15 cent, word je binnen 3km naar je bestemming gebracht.


Manila is heel kleurrijk. Volgens mij komt het door de creativiteit, openheid en de wat minder strakke regelgeving als het gaat om gebouwen en vervoersmiddelen.

Op dit moment zijn we op ons nieuwe adres aangekomen: bij Ati Kit, een 37-jarige Filipina, die samenwerkt met Jeugd met een Opdracht. Op veel verschillende manieren dient ze de gemeenschap hier. Het maakt indruk op me als ik zie hoe ze dicht bij God leeft en daardoor haar leven volledig in durft te zetten voor anderen. Het daagt mij uit om dat meer te gaan doen.

3 opmerkingen:

  1. tering... wou dat ik erbij was man! take care

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ewa! Gangster om te horen allemaal hoor :D
    We horen de details wel als je weer terug bent.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volg je nog steeds Timo!
    Geweldig avontuur, en fijn dat je je zo dienstbaar en open voor God op steld! Ga het avontuur gewoon aan! Bid gewoon voor Blinden in Jezus naam, heb de armen lief vanuit het diepste van je hart! Geniet volop!

    Doe zoveel als mogelijk in de korte tijd die je hebt! Leer veel. Zoals bijvoorbeeld dat werkelijke vruchten komen van lang termijn investeren. Je moet uiteraard gewoon je eigen wandel lopen met God en alles op Zijn tijd. Maar wil je toch stiekem uitdagen!

    Love in Christ!
    Be Blessed and be a Blessing!

    Wouter

    BeantwoordenVerwijderen